Echipa de fotbal ”Progresul” Găești, o glumă sportivă! ”VIITORUL” LUI FRITZ ÎI DĂ CLASE!

Care e rețeta perfectă să distrugi sportul într-un oraș cu tradiție și performanță? Bagi ”frățicii” la înaintare! Nimic nu e mai trist decât să vezi cum activități sportive, precum fotbalul, care în trecut se bucurau de respect, care adunau sute de spectatori și care atrăgeau, spre oraș, nume importante ale sportului românesc, au ajuns astăzi ciuca bătăilor! Găeștiul nu va mai aduce niciodată, acasă, echipe precum Steaua sau Rapid, pentru că nu ne-am mai dorit profesionalism, ci un așa-zis ”sport de masă”, însă începem să ne tragem de brăcinari cu cele mai slabe formațiuni  din comunele limitrofe.

P1250116P1250129

După ce echipa UTCHIM a fost distrusă, în oraș au apărut două formațiuni noi: Viitorul, deținută și antrenată de Florin Popescu, zis ”Fritz”, și Progresul, coordonată de ”floarea” partidului-stat și îmbuibată cu fonduri substanțiale de pe la toți sponsorii care nu mișcă în front în fața ”frățicilor”. Dacă ”Viitorul” lui Fritz se află în fruntea clasamentului ”Promoţie”, ”Progresul” se luptă pentru ultimele locuri ale ultimului clasament posibil. Săptămâna trecută, echipa clubului înființat în oraș a pierdut la masa verde meciul cu  echipa satului Ionești, pentru că nimeni nu s-a îngrijit de aducerea unui medic pe bancă, una dintre condițiile obligatorii pentru susținerea competiției. Duminică, 12 oct. a.c.,  partida de la Viișoara nu s-a putut ține, pentru că fotbaliștii găeşteni nu s-au prezentat, deși aveau microbuz pus la dispoziție de către sposorul cu…autobuzele! Cu toate acestea, oameni de afaceri contribuie lunar pentru zero rezultate și pentru zero respect. Fotbaliștii de la ”Viitorul” suportă din propriul buzunar și plata arbitrilor, și plata medicilor care trebuie să asiste la partide, nefiind ajutați nici măcar cu cei 2000 de lei pe an solicitați de la Primărie. Sportivii joacă îmbrăcați cu tricouri sponsorizate de Primăria Petrești, iar toate rezultatele lor vin din pasiune și din ambiție.

P1250127 P1250130

Clubul ”Progresul” Găești s-a axat pe fotbal, deși se vede treaba că nu prea are nici în clin, nici în mânecă cu sportul-rege. Nu avem echipe de volei, de handbal sau de baschet, nici măcar tenis de masă, deși sunt mulți găeșteni care au jucat în loturile naționale ale acestor  discipline și care cu siguranță ar fi putut să-i îndrume pe sportivii juniori către marea performanță. Condamnabil este, de asemenea, faptul că nici măcar cei care sunt cu adevărat buni în domeniile lor, sportivi găeșteni recunoscuți pentru valoare și rezultate, nu sunt ajutați de comunitatea locală și nici de oamenii de afaceri, care investesc bani cu nemiluita într-o ambiție politică fără perspective notabile.

Cronica de Gaesti

SMURD, de urgenţă la Aninoasa! S-A ÎMPUŞCAT CU ARMA DE VÂNĂTOARE!

Momente de panică la Aninoasa, în judeţul Dâmboviţa! Un bărbat în vârstă de 55 de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *