Studii universitare în străinătate, mai ieftine decât în România!

Education

O diplomă de licență sau de masterat obținută la o universitate de prestigiu, din Marea Britanie, Franța, Italia, Olanda, Belgia, Danemarca, Austria sau alte țări cu o economie foarte dezvoltată, oferă absolvenților șanse în plus pentru o carieră profesională excepțională. Românii trebuie să afle că studiile în străinătate pot fi mai ieftine decât în țară, incluzând toate cheltuielile pentru cazare, masă și transport!

 

Tinerii români au șansa de a face studii universitare în străinătate, atât gratuit, cât și cu taxe pornind de la 300 de euro pe semestru, iar unele țări au programe guvernamentale care încurajează angajarea studenților în perioada studiilor, astfel încât tinerii absolvenți să se poată întreține, dar să se poată și integra foarte ușor pe piața forței de muncă, după ce obțin diploma.

 

Pentru o cât mai bună alegere a universităților este nevoie de cunoașterea ofertelor educaționale, dar și a costurilor de întreținere, pentru că doar unele universități oferă locuri în campusurile proprii. Cei interesați trebuie să apeleze la consultanță educațională, făcută de profesioniști care cunosc foarte bine ofertele tuturor universităților de prestigiu. Iar cei care doresc să se informeze în legătură cu aceste oferte, pot participa la târgurile de educație, unde universitățile își prezintă ofertele direct, la standurile proprii, venind chiar cu formulare de înscriere, pentru cei hotărâți să aleagă o anumită universitate.

 

„World Education”, cel mai mare târg de consultanță educaţională pentru studii în străinătate, va deschide sesiunea de Admitere 2015-2016 la sfârșitul acestei săptămâni, în București, la hotelul Athenee Palace Hilton. Sâmbătă și duminică, 11-12 octombrie, reprezentanții celor mai prestigioase universități din lume vor răspunde la întrebări tinerilor care vor să studieze în străinătate. Târgul pune accent pe depunerea din timp a dosarelor de admitere pentru universități de elită, pentru care termenele limită expiră în curând. Toți tinerii care vor vizita acest târg vor primi consultanță gratuită pentru studii universitare și de masterat, iar elevii clasei a XII-a, care au luat deja o decizie, vor avea ocazia să depună direct dosarele de admitere, în centrul UCAS pentru admitere în Marea Britanie.

 

Universități de elită, în România

 

La târgul World Education vor participa cele mai prestigioase universităţi din Marea Britanie, printre care și celebra universitate a politicienilor britanici, City University, din Londra – a șaptea în top 10 din clasamentul britanic „The Guardian”, pentru anul 2015. City University a instruit doi dintre cei mai importanți politicieni britanici, respectiv Margaret Thatcher şi Tony Blair, dar se mândrește şi cu alţi absolventi străini, cum ar fi Mahatma Gandhi și premierul indian Nehru Dzhevaharlal.

 

 

Românii preferă Anglia

 

„Numărul românilor care studiază în universități britanice a crescut cu 7% în acest an, potrivit sondajului Agenției Britanice de Statistică (HESA), pe fondul unei scăderi în medie cu 6% a studenţilor din alte țări europene”, explică Svetlan Danev, coordonatorul proiectului Integral World Education pentru România. În acest an, pentru Marea Britanie au depus dosare de admitere 2.730 de români, după ce, anul trecut s-au înscris 2.550. Aproape 60% dintre candidații care au participat la târgul „World Education” au preferat studiile în Marea Britanie, Olanda, Danemarca și Franța.

 

Creșterea numărului de candidați la universitățile din Marea Britanie se datorează posibilitaţilor de creditare integrală a taxelor de studiu şi ajutorului financiar pentru studenții din UE, cu venituri mici, care sunt acordate în urma parteneriatului dintre universități și Agenția Britanică pentru Acces Egal la Educație. Marea Britanie este preferată de români și datorită numeroaselor oportunităţi de a face o carieră profesională excepțională, datorită prestigiului diplomei obținute.
Potrivit agenției de statistică pentru învățământul superior (HESA), 89% dintre absolvenți devin angajaţi la șase luni de la absolvire și una din cele șapte țări din lume are un lider – prim-ministru sau șef de stat care a studiat în Marea Britanie.

 

Tot în creștere este şi interesul românilor pentru cele mai prestigioase universități: Oxford, Cambridge și Russell Group. Specializările preferate pentru solicitanți sunt economie, informatică, științe ale naturii și medicină.

 

În premieră, în România

 

La târg vor fi prezente peste 40 de instituții de învățământ din Marea Britanie, Olanda, Austria, Belgia, Italia, Spania și Elveția, dintre care șapte sunt pentru prima dată în România. Pentru prima dată în România va veni ESC La Rochelle Business School din Franţa, specializată în programe de afaceri şi turism internațional în limbile franceză și engleză. ESC La Rochelle a fost aleasă de Financial Times drept una dintre cele mai bune şcoli de afaceri pentru studii de masterat în domeniul managementului.

 

Printre noii participanţi se numară și Academia Italiană de Arte și Design NABA, Vrije University Bruxelles, cu programe de studii postuniversitare în inima Europei, la un preț accesibil începand cu 620 de euro pe an și universitatea austriacă de ştiinte aplicate Carinthia, cu un preț de 363 de euro pe semestru pentru programele de licență. Programe pentru candidații români va prezenta şi London School of Hospitality and Tourism, parte din University of West London, care sunt adaptate la cerințele pieței turismului românesc.

 

În cadrul târgului se va face o verificare gratuită a dosarelor de admitere şi în special a scrisorilor de motivaţie, care au o mare importanţă pentru admiterea la universitățile europene.

IntegralEdu, coordonator al târgului World Education, este consultantul numărul 1 pentru studii în străinătate, cu 22 de ani de experiență în domeniu. Târgul va avea loc în alte trei orașe – Timisoara (13 octombrie), Galați (15 octombrie) și Constanta (16 octombrie).
Cei care doresc să participe la târg se pot înscrie pe pagina webwww.worldeducation.ro.

 

Diana Scarlat

Cronica de Gaesti

ALARMĂ: Cocktail ucigaș, noul drog preferat al adolescenților găeșteni! SE GĂSEȘTE LA LIBER ÎN FARMACII!

Tussin și whisky! Acesta este, se pare, noul ”drog” care le prăjește creierii adolescenților din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *