in

Timpu’ trece, leafa merge, noi muncim cu spor! Din seria „Citiți și vă cruciți!” – iată cum răspunde Garda de Mediu mai multor sesizări pe același subiect

Garda de Mediu și-a făcut datoria – s-ar putea spune, cu legea pe masă și cu „măsurători”: a răspuns unor sesizări, în termenul legal de 45 de zile; a deplasat oameni pe teren, pentru constatări, a făcut raportări și ne-a indicat cea mai bună soluție, pentru alte eventuale întrebări: să ne adresăm primăriei! Nu contează că exact primăria e implicată direct în subiectul sesizărilor, mai exact, că firma contractată de primărie a creat respectiva groapă de gunoi!

 

Problema semnalată nu ne privea pe noi, ci pe ea – adică pe Garda de Mediu, care trebuia să-și facă treaba. Adică nu e problema cetățeanului sau a jurnalistului să facă sesizări la Garda de Mediu ca s-o tragă de mânecă să-și facă treaba, dar dacă se întâmplă așa, tot ea, Garda de Mediu, se preface că totul e în ordine, situația e sub control, oamenii își fac datoria și, pentru mai multe lămuriri, să întrebăm primăria!

DSC04128DSC04130

După ce Cronica de Găești a publicat două articole despre o groapă de gunoi constituită „ad-hoc”, pe strada Nicolae Bălcescu, nu s-a autosesizat nici Garda de Mediu, nici Primăria Găești, dar ambele instituții au adus explicații fabuloase. Mai întâi, Garda de Mediu a făcut o cercetare de mare amploare și-a găsit o cerere înregistrată la primărie, prin care proprietara terenului pe care-a crescut groapa de gunoi implora autoritățile să-i aducă niscaiva deșeuri, ca să nu-i vină apa-n curte.

Mariana Ionescu - 156 - Cronica Gaestiului

Dar gunoiul era la stradă – chiar pe stradă! Așa că ea, Garda de Mediu, a mai primit o sesizare și-o-nștiințare referitoare la articolele din Cronica de Găești, că n-are cine să facă revista presei pentru instituție. Al doilea răspuns venit, tot conform cu legislația în vigoare, de la Garda de Mediu, a fost și mai șocant: cică aceeași proprietară a aceluiași teren a fost întrebată de ce are deșeuri în curte și pe stradă, în dreptul proprietății ei, dar femeia habar n-are! Garda de Mediu a-ncercat să găsească făptașu’ – adică pe-ăla de-a aruncat gunoiu’ pe stradă – da’ nu l-a găsit! Și s-a oprit din cercetări. Iar dacă pe noi tot ne mai interesează cine depozitează deșeuri la doamna cu pricina-n curte sau pe strada Nicolae Bălcescu, n-avem decât să întrebăm primăria, să vedem dacă ea știe ceva! Cam în halul ăsta ar suna cele două răspunsuri primite de la Garda de Mediu, după ce funcționarii plătiți din bani publici au muncit cu spor, pentru soluționarea sesizărilor.

Diana Scarlat

ANCA SCARLAT - 164_Page_1ANCA SCARLAT - 164_Page_2

Comments

Lasă un răspuns