Atenție la capsulele maro din pădure!

Vulpicapsule

În aceste zile se va demara campania de vaccinare a vulpilor, cu momeli aruncate din avion, iar capsulele sunt foarte toxice pentru oameni. Capsulele cilindrice,  de culoare brun, nu trebuie să fie atinse nici cu mâna!

 

„În cazul în care cineva le-a atins, trebuie să se spele foarte bine pe mâini şi să anunţe imediat Direcţia de Sănătate Publică. Ingerarea acestora este extrem de toxică. Momelile au o formă cilindrică şi sunt de culoare brun. Dacă un copil ingerează o asemenea momeală, trebuie anunţat de urgență  medicul de familie și Direcţia de Sănătate Publică, pentru a se lua măsurile necesare. Aceste momeli sunt destinate doar vulpilor, neavând niciun efect asupra câinilor sau a pisicilor”, a explicat directorul DSV Dâmboviţa, dr. Sandu Tolea.
dr. sandu tolea

Cele aproape 1.000 de vulpi de pe raza județului Dâmbovița vor primi, în aceste zile, vaccinul antirabic din avion! Aparate de zbor de mici dimensiuni vor distribui  momeli vaccinale pentru vulpi, astfel încât să se preîntâmpine o eventuală epidemie de rabie.
Programul de vaccinare este implementat la nivel național, fiind cofinanţat de Uniunea Europeană, și va dura până pe 15 octombrie. Programul include și o etapă de distribuţie manuală a momelilor vaccinale, la vizuină, de către echipe mixte, formate din lucrători ai Direcției Sanitar-Veterinare (DSV), Direcţiei Silvice şi ai Ocoalelor silvice. Vaccinarea antirabică a vulpilor este foarte importantă, deoarece turbarea poate afecta atât animanele, cât și oamenii, fiind transmisibilă prin mușcătură sau zgârietură.

Diana Scarlat

Cronica de Gaesti

Elevii Colegiului Naţional „Vladimir Streinu” au luat atitudine: ”STOP TRAFICULUI DE PERSOANE!”

       Astăzi 18 octombrie 2018, este Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *