Din zori până-n seară, delapidăm o țară!

Guvernul angajează IT-ști pentru mașina de spălat. Nu e treaba Guvernului să creeze locuri de muncă, dar sunt și situații în care e nevoie de profesioniști care să fie capabili să spele câteva zeci sau chiar sute de milioane de euro. Nu contează cine e la guvernare, ci doar capacitatea și performanța mașinii de spălat. Și cine-a spus că lucrurile merg prost la Educație, pentru că nu sunt bani?

LOCURIDEMUNCA

Din ultimele știri ne puteam da seama că Ministerul cu pricina a beneficiat de cei mai mulți bani – chiar dacă matematica responsabililor cu fondurile se bazează pe o ecuație simplă, „fifty-fifty”, ca să fie toată lumea mulțumită… cu atâta mită. Ce contează că profesorii au salarii de femei de serviciu, iar copiii n-au manuale? Investiția a fost făcută pentru o mai bună… Comunicare!

MANUALE

Și totuși, descoperirile de ultimă oră nu au beneficiat neapărat de date din vreo cercetare făcută pe plaiurile mioritice, de specialiștii noștri, ci pe nervii de la Microsoft, după ce compania a fost inclusă în niște cercetări penale. IT-știi tac și fac, s-ar putea spune, după ce Microsoft a adus dovezi clare ale implicării mai multor miniștri, din partide diferite, în spălare, delapidare, falsificare și multe alte activități menite să le aducă bunăstare. Doar lor. Iată cum Educația nu aduce bani decât unora mai deștepți, care au găsit singura meserie din lume plătită cu cinci milioane de euro pe minut – cam atît durează punerea semnăturii pe un contract.

Diana Scarlat

 

Cronica de Gaesti

POVESTEA DRAMATICĂ A BIANCĂI, UN ÎNGERAȘ CARE ARE NEVOIE DE ARIPI CA SĂ ZBOARE! Împreună, putem face o minune!

Dintre toate dramele cu care ne încearcă viața, cele legate de copilași bolnavi sunt cele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *