Victimele colaterale și predicția lui Malraux

Turcescu

Acțiunea lui Robert Turcescu a fost atât de neașteptată, încât toți o comentează, ca și cum ar fi în cunoștință de cauză. Orice ar fi stat la baza declarațiilor halucinante ale jurnalistului Turcescu  – pe care toată lumea îl iubea  până alaltăieri – un singur lucru este cert: a făcut un sacrificiu. Pentru cine? Pentru ce? În ce context? Cu ce miză? E posibil să nu aflăm niciodată. Dar sistemul corupt și-a primit un sacrificiu uman – sau încă unul, pentru că pe celelalte nu le cunoaștem. Dacă nu le  cunoaștem, nu înseamnă că nu există. Sunt anumite lucruri pe care le știu puțini oameni, iar pentru ceilalți există variante și liberul arbitru. Asta e cert și nu se încadrează la teoria conspirației. Iar victimele colaterale sunt acceptate de tot poporul, în unanimitate. Mai grav e  atunci când unii sunt afectați personal și încep să simtă că sacrificiul uman nu se cuantifică în statistici.

 

Vom afla, în curând, varianta care va deveni oficială. Vom avea libertatea de a crede sau de a considera altceva. Și instanța de judecată pământească va lua o decizie. Despre cea divină, nu ne putem pronunța, chiar dacă cel în cauză o va invoca în continuare. Dar mai este posibil ceva. În următoarele trei săptămâni, subiectul de presă se va încheia. Cam atât durează, după ceas, un subiect fierbinte. Numai în cazul Elodia a insistat Dan Diaconescu să-l prelungească la infinit, dar restul subiectelor, oricât de tari ar fi, nu durează mai mult. Va trece, poate, într-o nouă etapă. Se va modifica, va fi invocat sub pretextul alegerilor prezidențiale, însă lumea va uita. Și s-ar putea ca același Robert Turcescu, iubit până alaltăieri și hulit azi, să devină erou național. Va fi înregistrat în memoria colectivă ca acela care s-a sacrificat pentru Adevăr!

 

Și-a jucat, în direct, la televizor, rolul de Ultimul Corect din România. Poate era nevoie de asta. Vom vedea, așadar, în mai puțin de o lună, dacă pot candida și alții la ipostaza de Corect de România, de mucenic sacrificat în sistem, cu posibilitatea de a fi percepuți ca eroi ai neamului, care luptă pentru Adevăr. Astfel, se va adeveri predicția lui Malraux: ”Secolul XXI va fi religios!”

Diana Scarlat

Cronica de Gaesti

SMURD, de urgenţă la Aninoasa! S-A ÎMPUŞCAT CU ARMA DE VÂNĂTOARE!

Momente de panică la Aninoasa, în judeţul Dâmboviţa! Un bărbat în vârstă de 55 de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *