Sărăcia ucide România

Valul de sinucideri din ultimele zile spune foarte mult despre starea în care a ajuns populația, în pragul alegerilor prezidențiale. Oare de ce nu au arătat studiile sociologice din ultimele luni că bătrânii români se gândesc să-și arunce în aer apartamentele, ca să scape de viață și de datorii? Oare de ce nu au arătat aceleași studii că tinerii de 30 de ani, chiar și dacă sunt vedete, tind să-și pună capăt zilelor, după mult timp de căutare a unui loc de muncă? Sociologii care fac studii, pentru a afla starea electoratului, în raport cu diverși candidați, n-au luat în calcul și varianta sinuciderii din lipsă de bani, de speranțe, de programe guvernamentale pentru situații de criză. Dar nu-i nimic! Până acum au votat, oricum, și morții. Poate că au fost luați în calcul și de data asta.

batran1

Guvernul spune că nu e treaba lui să creeze locuri de muncă. Președintele acuză  blocarea fondurilor  europene. Dar nimeni nu face, de fapt, nimic pentru a remedia starea nației. Cât timp e campanie, nu interesează pe nimeni dacă mai trăim sau murim! Am o curiozitate: câți politicieni sau consilieri de-ai lor au intrat vreodată într-un apartament al unui bătrân îngropat de ani buni în datorii? Oare există un singur candidat care-și cunoaște cu adevărat electoratul?

Diana Scarlat

Cronica de Gaesti

ALARMĂ: Cocktail ucigaș, noul drog preferat al adolescenților găeșteni! SE GĂSEȘTE LA LIBER ÎN FARMACII!

Tussin și whisky! Acesta este, se pare, noul ”drog” care le prăjește creierii adolescenților din …

2 comments

 1. cum este posibil ca intre-o tara in paragul saraciei sa-ti depui canditatura pe national arena in prezenta a 70.000 de reprezentanti,cand copii nu au manuale pe ce invata ca nu sant bani,batranii in saracie lucie,tinerii fara locuri de munca,o tara fara economie dar aducem ELOGII MARELUI PRIM MINISTRU,nu mai credeam ca ne mai intoarcem in anii de pana in 1989.
  Marea problema se pune de cine sant alocati acesti bani!Nu cumva de baronii care au baagat mana pana la umar in banii publici?

 2. Diana, chiar daca politicienii stiu cum traiesc romanii, si cred ca stiu, nepasarea lor e fara margini.
  Cred ca se pune ceva in politichia asta. Cum ajunge cate unul sa faca politica, cum se schimba. Brusc uita tot. Uita cine e, uita de unde se trage, uita cum se milogeste pentru un vot, uita ce promite, uita tot.
  Azi veneam de la Bucuresti, pe autostrada. Intrarea in Bucuresti era blocata de autocare, autostrada era plina de alte autocare. In ele erau prietenii lui Ponta. Veneau la el de ziua lui. Cica acesta a platit bani grei din salariul de prim ministru pentru asa locatie. Schimbarea gazonului e bonus din partea federatiei.
  Da, am auzit si eu ceea ce spunea ministresa de la finante in legatura cu locurile de munca create de guvern, dar si cum ii lua apararea primul ministru.
  V-am spus eu ca astia uita. Se pare ca a uitat, saracul Ponta, cum a promis el un milion de locuri de munca.
  Sau o fi mintit?
  Cred ca am uitat! :), :), :)….:)))))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *