Vă rugăm, un oftalmolog, repede, pentru politicieni!

oftalmologi

Situația în care-am ajuns astăzi arată clar un singur lucru: politicienii din România au orbit în așa hal, încât nu mai văd realitatea în care ne zbatem, aparent fără șanse de scăpare. Lupta pentru Cotroceni sfidează până și războiul. Prinși în capcana luptelor politice interne, cei mai importanți oameni din stat nu-și mai dau seama că militarii Armatei Române au leșinat pe plajă, la mare, de Ziua Marinei, la doar câteva ore după ce în Ucraina avusese loc un conflict armat foarte grav, cu un convoi rusesc. Nu-și dau seama nici cât de rău este afectată imaginea României dincolo de granițe, atunci când președintele Senatului încearcă să-și adauge câteva procente la imagine, devenind inițiatorul celei de-a treia suspendări a președintelui statului, cu două luni înaintea alegerilor prezidențiale, la care el nu mai poate candida, oricum. Iar de populația care moare de foame și ale cărei probleme au devenit de nerezolvat, în lipsa implicării de orice fel a instituțiilor statului, pur și simplu nu-i interesează. Asta se vede, în toate acțiunile și declarațiile lor.

 

Să-i intereseze, oare, pe politicienii aruncați – de bunăvoie sau siliți de alții –  în lupta pentru Cotroceni, că moneda națională s-ar putea deprecia substanțial dacă  vor continua să facă eroare după eroare, astfel încât România ar putea ajunge într-o  criză economică și socială din care n-ar mai ieși nici în 200 de ani? Poate nici asta nu vede nimeni. Nici cei direct implicați în bătălia finală pentru fotoliul prezidențial, nici  aliații sau consilierii lor. Și, pentru că am adus vorba despre consilieri, ceea ce se întâmplă astăzi în arena politică, plină de animale sălbatice gata să sfâșie, seamănă izbitor cu o povestioară recomandabilă pentru toată clasa politică din România: „Hainele împăratului”. Poate-ar fi nevoie de concedierea tuturor consilierilor și sociologilor care fac studii în perioada asta și angajarea unui copilaș capabil să vadă și să spună tuturor că împăratul e dezbrăcat! Cu un oftalmolog bun și un singur român capabil să spună adevărul, într-o țară în care ne-am obișnuit cu un soi de minciună continuă, bazată  pe obediență și nepăsare, am putea  ieși din situația fără precedent în care ne-au băgat cei  mai importanți oameni din stat.

Diana Scarlat

Cronica de Gaesti

ISTERIE ÎN JUDEȚ! Prinși cu carne în portbagaj, s-au ales cu dosare penale!

Bâlbâiala autorităților continuă, după confirmarea pestei porcine africane în Lucieni și instalarea isteriei printre oameni. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *