Acuzaţii extrem de grave în Consiliul Local: AFACEREA FRAUDULOASĂ „CÂINII COMUNITARI” I-A COSTAT PE GĂEŞTENI 3,2 MILIARDE LEI?! Primăria dă răspunsuri prin… tăcere! VIDEO

bscap0070 bscap0007

Dezvăluiri demne de DNA în ultima şedinţă a Consiliului Local Găeşti! Consilierul liberal Cătălin Slăvilă a spus, în plen, că deţine date şi informaţii precise despre contracte frauduloase încheiate de Primăria Găeşti, avertizându-i pe funcţionari şi şefii de servicii să nu intre în jocul politic al PSD. Totul a pornit de la refuzul Primăriei de a răspunde la adresele înaintate acum aproximativ o lună şi jumătate, la care consilierii PNL şi PDL nu au primit răspunsuri. Tăcerea grea a administraţiei locale pe subiecte care privesc cheltuirea banului public ridică mari semne de întrebare. Conform legilor în vigoare, orice cetăţean poate obţine informaţii despre absolut tot ce înseamnă contracte, plăţi, achiziţii, consilierii locali având însă prioritate, pentru că executivul primăriei este obligat să le pună la dispoziţie informaţiile care le sunt necesare în exercitarea mandatului:

 

„Vreau să vă atrag atenţia asupra unui mod de lucru defectuos pe care l-am întâlnit la această primărie. Sunt consilier de doi ani, dar aşa ceva nu cred că se mai întâmplă la nicio primărie din ţară. Am înaintat dlui primar două cereri pe data de 14.07.2014, prin care solicitam copii de pe contractul cu RICJON, afacerea cu câinii comunitari, care s-a dovedit un fiasco, cu toate că eu v-am spus în şedinţă. În şedinţa din noiembrie 2013, am atras atenţia dnei Marinela Barbu că deţin informaţii că acest contract cu câinii comunitari urmează să fie încredinţat cabinetului tehnicianului veterinar Mărculescu şi am spus: „Nu faceţi aşa ceva, întrucât acea firmă nu este autorizată”. Acest cabinet, compunându-se din doi tehnicieni, nu poate să ducă la îndeplinire şi să funcţioneze în termenii legali. Cu toate acestea – culmea! – acest contract a fost încredinţat tocmai firmei respective. Ştiţi că a fost un control pe această temă, care a dispus sistarea lucrărilor pe acest motiv. Şi am cerut suma, pentru că e vorba de banii noştri, ai cetăţenilor. (…) Deţin date şi informaţii că acest contract fraudulos a costat cetăţenii oraşului Găeşti 3,2 miliarde lei.

 

„Am date precise despre banii mâncaţi din Primăria asta”

 

Am cerut, în aceeaşi zi, printr-o altă cerere scrisă, să mi se pună la dispoziţie contractul care a fost încheiat între Primărie şi dl colaborator, nu al Securităţii, nu al Miliţiei, Bărbulescu Emilian. De ce nu mi se pune la dispoziţie? E plătit din bani publici. Ştiaţi că nu este consilier, aşa cum îl recomandă toată lumea din PSD, pentru că nu am aprobat organigrama cu cei doi consilieri personali, este colaborator al nu ştiu cui. (…)

 

„S-a instaurat o teroare în această Primărie”

 

„Fac apel la toţi şefii de servicii din Primăria Găeşti să nu intre în acest joc murdar, ei fiind de bună credinţă, din cauza unei terori care s-a instaurat în această primărie, pentru că va veni vremea când vor răspunde. Vă rog să vă faceţi datoria, să lăsaţi interesele de partid sau de alt fel. E grav ce se întâmplă. Am date precise despre banii mâncaţi din primăria asta. Am o înregistrare cu un şef de serviciu care-mi spune Înţelegeţi-mă şi pe mine!”, a spus Cătălin Slăvilă, cerând ca totul să fie consemnat în procesul-verbal de şedinţă.

 

Fănuţ Costea: „Angajaţii Primăriei depind de primar”

 

Cel care a purtat un dialog civilizat cu liberalul Slăvilă a fost consilierul PSD Fănuţ Costea. Şocant este faptul că acesta a recunoscut, în faţa colegilor, că OMERTA funcţionează în Primăria Găeşti:

bscap00723

„Angajaţii Primăriei depind de primar. (…) Nimeni dintre consilieri nu are puterea de a influenţa răspunsul. Eu am pus întrebări, în calitate de consilier, atât verbal, cât şi scris, şi din păcate am avut acelaşi răspuns pe care-l are şi Cătălin acum. Este dreptul nostru, ca şi consilieri, pe lângă faptul că suntem şi cetăţeni, să facem aceste solicitări. Ceea ce se întâmplă… relaţia angajaţilor din Primărie presupune faptul că, în conformitate cu fişa postului, probabil dau un raport către ceilalţi. Dacă regulamentul de funcţionare al primăriei presupune că tot ceea ce iese din Primărie să aibă o anumită semnătură, o anumită ştampilă care să-şi asume, atunci vei găsi unde se opresc aceste răspunsuri”, a subliniat Costea.

52

„De cine vă e frică? Noi suntem trecători pe-aici, dar e păcat că se întâmplă mizeriile astea”, a concluzionat Slăvilă, care a spus că va face reclamaţii la toate instituţiile statului.

Deşi se pare că există o hotărâre a Consiliului Local în vigoare, şefii de servicii din Primăria Găeşti refuză să participe la şedinţele de plen şi să răspundă la întrebări. De cele mai multe ori, TĂCEREA este un răspuns!

YouTube previzualizare imagini YouTube previzualizare imagini

Cronica de Gaesti

SCANDAL ÎN PSD DÂMBOVIŢA! Alexandru Oprea: „Ţuţuianu a transformat Biroul Permanent Judeţean în sufrageria dumnealui!”

S-a “încins tărâţa” în PSD Dâmboviţa după ce Adrian Ţuţuianu  i-a cerut demisia lui Liviu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *