OMERTA e România!

Întregul scandal cu iz politic, dar substrat instituțional, din acest an electoral se poate reduce la un singur principiu, specific organizațiilor mafiote: OMERTA! Nu auzi! Nu vezi! Nu spui! Sau mori! Guvernată de aceste principii, România a ajuns astăzi la o situație critică, din care nu știm exact cum am mai putea scăpa.

omerta

Începând din 26 decembrie 1989 nu s-au schimbat oamenii din instituții, pentru că pur și simplu nu exista posibilitatea de a schimba toți oamenii din sistem, de la o zi la alta, cu alți oameni care nu puteau fi inventați peste noapte! S-au schimbat șefi. Dar subalternii rămași aveau oricum relații strânse, atât profesionale, cât și de famiie, cu foștii șefi. Din perioada comunistă a început, în România, formarea viitorilor șefi de instituții, pe principii de „apropiere”, atât profesională, cât și prin consolidarea unor cumetrii sau alte relații de familie între șefi și subalternii ce urmau a fi promovați în funcții. Toate instituțiile din România au funcționat la fel în ultimii 30 de ani de comuinism, apoi nu a venit nimeni să schimbe, într-o singură zi, întregul sistem, cu oamenii lui și cu metehnele devenite mentalități ale sistemului. Asta înseamnă că oamenii rămași în sistem au acționat în contnuare, folosind toate metodele vechi, moștenite de la sistemul comunist. De fapt, nimic nu s-a schimbat.

omerta1

OMARTA funcționa în perioada comunistă, în sistem. Astăzi avem situații în care oamenii nu spun ceea ce știu, chiar dacă au dovezi, pentru că le este frică de posibilele consecințe. Există oameni în România care tac pentru că le e frică de moarte. Asta înseamnă OMERTA! Oricine va încerca să spună sau să demonstreze ceva care ar afecta anumiți oameni din sistem, indiferent din ce instituție, va fi discreditat pe orice cale, apoi executat profesional sau financiar – dacă este implicat în business – iar asta se întâmplă indiferent de culoarea politică, pentru că instituțiile sunt conduse doar teoretic de politicieni. Cei care conduc instituțiile din România au avansat în funcții, în ultimii 25 de ani, cu ajutorul celor care se aflau înaintea lor la conducere, astfel încât toți sunt datori, într-un fel sau altul, oamenilor care i-au susținut. Sistemul, construit în acest fel, în ultimii 25 de ani, seamănă foarte bine cu o structură mafiotă. Există întotdeauna un Naș care face legea și căruia toți i se supun tacit. Iar faptul că sunt foarte puțini cei care îndrăznesc să spună ceva ce ar putea să-i afecteze pe oamneii importanți, indiferent cine ar fi ei, seamănă foarte bine cu legea OMERTA.

Cronica de Gaesti

POVESTEA DRAMATICĂ A BIANCĂI, UN ÎNGERAȘ CARE ARE NEVOIE DE ARIPI CA SĂ ZBOARE! Împreună, putem face o minune!

Dintre toate dramele cu care ne încearcă viața, cele legate de copilași bolnavi sunt cele …

One comment

  1. Reclame peste reclame la majoritatea posturilor de televiziune indemnand oamenii amarati sa ia credite si pe urma dupa ei POTOPULsi disperarea. Oare cine se ascunde in spatele acestei camatarii mizerabile de la Provident? Oare cine-i tine in brate? Cum a putut Mafu sa faca aceste smecherii daca nu a avut sprijinul cel putin a unuia de acolo?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *