PE CINE PLĂTIM CU PENSII DE PESTE 10.000 DE LEI: peste 40 de judecători și procurori corupți au fost condamnați în ultimii 7 ani, dar iau pensii speciale uriașe

Scandalul corupției din Justiție a fost scos la iveală abia acum, în an electoral: avem peste 40 de judecători și procurori cu condamnare definitivă pentru fapte de corupție, doar în ultimii șapte ani.

 

Nenorocirea noastră este că toți corupții din sistem au dormit foarte liniștiți noaptea, la adăpostul unei legislații care le-a dat dreptul, în ultimii 25 de ani, să primească pensii între 6.000 și 18000 de lei, chiar dacă au fost prinși, apoi condamnați definitiv, la închisoare cu executare, pentru șpăgi uriașe, trafic de influență, favorizarea infractorilor și alte fapte de corupție. Mai mult, aceeași legislație le permite în continuare judecătorilor, procurorilor și polițiștilor să doarmă liniștiți dacă nu sunt prinși la timp, tocmai pentru că faptele de corupție se prescriu într-un interval de trei, până la cinci ani, iar hoțul neprins rămâne negustor cinstit și-și poate păstra chiar funcția, pentru că nu mai plătește pentru ce-a făcut în trecut.

coruptie

De astăzi a intrat în vigoare o lege nouă, care nu le mai dă dreptul magistraților corupți să beneficieze de pensiile speciale uriașe, dar nicio lege nu se aplică retroactiv, deci avem deja peste 40 de judecători și procurori condamnați pe care-i vom plăti în continuare cu pensii uriașe, din banii noștri! E o lege binevenită, deși tardivă, însă au rămas în continuare problemele legate de corupții care, tot conform legislației în vigoare, nu vor plăti niciodată pentru faptele lor – iar faptele lor înseamnă, de multe ori, vieți distruse! Viețile celor pe care i-au condamnat pentru că au primit șpagă de la alții sau pentru că n-au primit șpaga cerută de la victime. Viețile unor oameni care nu se pot apăra acum, pentru că se supun aceleiași legislații în vigoare, care prescrie faptele de corupție, dar nici celor condamnați pe nedrept nu le dă posibilitatea să se mai apere.

 

România este printre puținele țări ale lumii în care nu există o asociație pentru apărarea condamnaților pe nedrept. Românii nu s-au întrebat niciodată ce-au făcut judecătorii, procurorii sau polițiștii despre faptele cărora vuiește toată presa astăzi. Ce înseamnă corupția în acest sistem? Toate țările lumii recunosc faptul că Justiția face erori și că există condamnați nevinovați în închisori, însă România ar fi cam singura țară în care așa ceva nu s-ar putea întâmpla. Deși condamnările la CEDO spun cu totul altceva! Dar nimeni nu se întreabă în ce constă, de fapt, corupția în acest sistem. Unde a dus această corupție în cei 25 de ani de după revoluție. Câți nevinovați sunt în închisorile din România? De ce nu se gândește nimeni la o inițiativă legislațivă care să facă lumină în dosarele cu foarte multe semne de întrebare? Oare se dorește mușamalizarea tuturor cazurilor de erori judiciare, pentru a nu mai plăti și alți corupți din sistem, nedescioperiți până astăzi?

Cronica de Gaesti

CORBII MARI, ACCIDENT RUTIER TERIBIL ÎN ACEASTĂ DIMINEAȚĂ! UN MORT ȘI DOI RĂNIȚI

Din primele date, un bărbat de 47 de ani nu ar fi adaptat viteza la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *