Minte-mă frumos!

DSC01304

Zecile de interlopi care-apar ca ciupercile după ploaie îmi ridică cel puțin o întrebare: unde au fost până acum? Unde au fost interlopii, unde au fost polițiștii, unde au fost serviciile secrete din România? E foarte posibil să dureze mult o anchetă, dar atunci când răsar în fiecare zi alte zeci și zeci de oameni deosebit de periculoși, luați de mascați din toată țara, apoi aflăm că acești oameni au fost periculoși cel puțin în ultimii zece ani, e greu să nu mă întreb cum e posibil să fie lăsați în pace atât de mult timp, pentru a fi scoși „din bârlog” în doar câteva luni.

 

Cine și ce aștepta? Oare am putea să credem că au fost toți urmăriți, în liniște, în ultimii 10-15 ani, ca să se facă astăzi o frumoasă acțiune de mare amploare, iar în cei 10-15 ani s-a așteptat consolidarea unei rețele? Cam greu de demonstrat că ar putea fi așa, din simplul motiv că o acțiune de „curățenie” făcută la fiecare doi-trei ani ar fi rezolvat problema rețelei infracționale la nivel de țară, pur și simplu pentru că respectiva rețea nu ar fi avut la dispoziție un deceniu sau un deceniu și jumătate, pentru a se dezvolta.

mascati-1359963844

Și chiar dacă ar fi așa, ce să înțelegem în continuare? Că organele de ordine și serviciile au așteptat 10-15 ani să se formeze rețeaua de infractori periculoși, dar în acest interval de timp i-au arestat și condamnat pe hoții de găini și de lalele din spațiul verde comunal, dându-le pedepse între patru și șapte ani, ca să fie la normă? Nu e, totuși, curios, cum un interlop periculos reușește întotdeauna să scape cu pedeapsa minimă, ba chiar să fie eliberat „dintr-o eroare”, în timp ce unul care fură o găină face șapte ani de închisoare, în aceeași țară în care o rețea de interlopi apare ca din senin, după ce nimeni nu i-a deranjat membrii atât de mult timp?

Cronica de Gaesti

SCANDAL ÎN PSD DÂMBOVIŢA! Alexandru Oprea: „Ţuţuianu a transformat Biroul Permanent Judeţean în sufrageria dumnealui!”

S-a “încins tărâţa” în PSD Dâmboviţa după ce Adrian Ţuţuianu  i-a cerut demisia lui Liviu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *