Epurarea sistemului, până unde?

Goana după corupți se vede bine în ultimul timp, în toată țara. Coada la DNA e în creștere constantă, corupții par a nu mai avea scăpare și avem mereu noi surprize, în locuri din care nu ne-am fi așteptat să se scoată șpăgari profesioniști.

mascati-dna

Zilele trecute a fost arestat prodecanul facultății de Finanțe-Bănci din cadrul ASE, dar problema e că studenții vorbesc despre șpăgi uriașe la această universitate, încă din anii ’90, nu de astăzi. Există deja bancuri și legende urbane pe această temă. Dar prima arestare s-a făcut abia acum. Oare să ne așteptăm la mai mult sau fiecare instituție își va „sacrifica” un număr limitat de corupți, pentru a se face o „normă” a epurării colective?

mita

Probabil vom vedea rezultatele la finalul anului, când se va termina „febra” luptei pentru alegerile prezidențiale, iar fiecare instituție își va prezenta rezultatele. Până atunci, șpaga încă nu s-a eradicat în România, în nicio instituție a statului, iar întrebarea care s-ar putea pune în acest moment este următoarea: dacă tot sistemul e corupt, cu ce va fi înlocuit, dacă se vor aresta toți cei „pătați”? Și ar mai fi o întrebare: cine-i va „da-n gât” pe cei care conduc sistemul, într-o instituție sau alta, dacă și „la vârf” ar fi astfel de cazuri de corupție?

Articol adaugat de Diana Scarlat

Somnul rațiunii a născut deja prea mulți monștri. Rațiunea ta doarme bine?

Cronica de Gaesti

GĂEȘTI: El este regele tablelor! AFLĂ AICI CARE ESTE ULTIMA LUI PERFORMANȚĂ!

Găeșteanul Dumitru Nicu are o mare pasiune: jocul de table. De 15 ani, participă la …

One comment

  1. coada in DAMBOVITA o sa vedem?Oare santem orasul unde nu se intampla nimic?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *