Campanie electorală cu sânge de români sacrificați

clasa_politica

Scandalul recent al CAS-ului ar trebui să ne arate până unde poate să meargă jocul de imagine aruncat în lupta pentru Cotroceni. E clar că tot noi, populația României, vom plăti această scădere a contribuțiilor sociale din buzunarele noastre oricum goale, însă ipocrizia Guvernului este mult mai mare. Este foarte clar că un procent uriaș al electoratului care va merge la vot este format din bătrânei din mediul rural care habar n-au ce se întâmplă în spatele jocurilor politice și jocurilor de imagine, iar acea parte covârșitoare a electoratului va vota cu stânga. Mai trebuia ceva pentru a atrage electoratul de centru-dreapta, iar aici intervine imaginea creată în jurul acelui politician care va reuși să convingă angajatorii din România că le apără interesele, susținând reducerea CAS-ului, indiferent cum se va acoperi gaura din bugetul statului. Oamenii de rând nu vor înțelege că sunt sacrificați și vor alege personajul carismatic.

 

Jocul de imagine nu ține la orice fel de public, dar politicienii știu foarte bine că orice încercare contează. Măcar pentru a stârni dezbateri în mass-media. Fiecare discuție în public va întări convingerile poporului care nu-și poate da seama până la ce nivel este sacrificat, dar ar putea să atragă și atenția celor care încă sunt nehotărâți, n-au prea mult timp să înțeleagă ce se dorește de fapt, dar au nevoie de ceva nou, pentru a se alătura celor deja prezenți pe listele de votanți.

caricatura-2

Până una-alta, ar trebui să ne mai punem câteva întrebări legate de scandalurile de corupție din România, pentru că cei mai săraci români au început să se sinucidă prin unele județe ale țării unde marii corupți par a fi de negăsit, iar audierile se desfășoară cu femei nevoiașe care au dat cadouri nesemnificative unor magistrați sau funcționari, pentru a-și obține drepturile. Este imposibil ca în județe ca Argeș sau Dâmbovița să nu se găsească niciun corupt, după ce s-au dat mii de permise de conducere pe șpagă, în rețele care-au funcționat ani la rând, în schimb să se găsească o amărâtă care-a dat cadou un borcan de miere și o șampanie și să fie acuzată de corupție. Femeia, de 54 de ani, s-a sinucis, alaltăieri, după ce a fost amenințată că va fi condamnată pentru fapte de corupție. Este a doua sinucidere la Pitești, după ce o altă femeie, de 56 de ani, și-a luat viața la începutul lunii iulie, fiind sub aceeași amenințare.

 

E foarte adevărat că nimeni nu e mai presus de lege, dar vedem în continuare că adevărații infractori sunt de negăsit, iar ceea ce se întâmplă astăzi e puțin mai rău decât în filmul regizat de Sergiu Nicolaescu acum câțiva ani, „Ultimul corupt din România”. N-ar fi mai bine ca cei care trebuie să-i găseasă pe marii corupți din România să încerce să-i scoată de la naftalină în primul rând pe cei care încă ocupă importante funcții de conducere și apar pe la televizor, pentru că reprezintă autoritatea unanim acreditată de noi toți? Acei oameni sunt mult mai corupți, mai nocivi și mai periculoși pentru români decât amărâții care încearcă să îmbuneze un înalt funcționar cu o găină din bătătură – cum s-a întâmplat în județul Suceava – sau cu un borcan de miere și o sticlă de șampanie. Poate mai multă responsabilitate ar fi binevenită și ar reduce numărul nesfârșit de sacrificii cu sânge în rândul populației.

Cronica de Gaesti

ATENŢIE GĂEŞTENI! 2.000 de lei amendă pentru parcarea pe locurile persoanelor cu handicap

Poliţia Locală Găeşti anunţă că amenda pentru parcarea pe locurile destinate persoanelor cu dizabilităţi a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *