Singura vină a poliţistului găeştean este că a iubit două roţi

Gradul de civilizație al unui popor se poate măsura și prin felul în care oamenii arată că le pasă de ceilalți. Cât de mult le pasă românilor de semenii lor, într-o țară în care iubitorii de vehicule pe două roți sunt considerați victime sigure în traficul rutier?

motocicleta politist

Un tânăr polițist găeștean, a cărui unică „vină” a fost aceea de a fi motociclist, s-a alăturat, astăzi, numărului mult prea mare de victime ale șoferilor imprudenți de pe șoselele patriei! Ce a făcut posibilă această tragedie și pe toate celelalte asemenea? Ignoranța colectivă, cumva? Faptul că nu ne pasă de nimic, nici măcar de ceilalți participanți la traficul rutier, dacă suntem la volanul unei mașini? Corupția dusă la extrem, care a făcut posibilă vânzarea, ca la tarabă, a câtorva mii de permise de conducere, contra unei șpăgi de câteva sute de euro? Din statisticile sumbre ale accidentelor de circulație din ultimii ani putem trage concluzia că la asta se rezumă viețile românilor: la interesul personal al unora care distrug viețile altora, fără să le pese.

protest_motociclistimotociclisti

Motocicliștii și bicicliștii din România s-au unit, în ultimul timp, în încercarea disperată de a atrage atenția șoferilor, de a-i face să înțeleagă, măcar acum, că imprudența, neatenția, dar, mai ales, nepăsarea, sunt păcate capitale, care pot aduce moartea pe străzi. Avem și evenimente desfășurate în aer liber, concepute tocmai pentru a-i sensibiliza pe românii care-și ignoră semenii, atunci când sunt la volan. Dar numărul victimelor pe două roți nu scade. Ba, mai mult, sunt șoferi care se referă la motocicliști cu sintagma „donatori de organe”, considerând că este ceva firesc să renunțe alții la a se deplasa pe două roți, în loc să-și impună ei un minimum de prudență. Moartea pe două roți este rezultatul Nepăsării – cu majusculă. Fie că Nepăsarea înseamnă neatenție, grabă, egoism sau șpagă.

 

Diana Scarlat

 

 

 

 

 

Cronica de Gaesti

POVESTEA DRAMATICĂ A BIANCĂI, UN ÎNGERAȘ CARE ARE NEVOIE DE ARIPI CA SĂ ZBOARE! Împreună, putem face o minune!

Dintre toate dramele cu care ne încearcă viața, cele legate de copilași bolnavi sunt cele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *