Septuagenară luată pe sus de mascați, Izaura se deplasează cu mașina din dotare, iar ANAF își pune întrebări existențiale

Tanti Maria Cociorvan, în vârstă de 72 de ani, este una dintre „vedetele” acestei săptămâni, alăturându-se clanului Bercea Mundialu&co, la coadă la DNA.

Bucovineanca septuagenară a făcut o excursie de neuitat în Capitală, dar nu a anunțat-o nimeni unde merge, când mascații au luat-o din bătătură. Femeia, care nu prea a mers în viața ei mai departe de Rădăuți, nu și-a imaginat că i se oferă șansa de a vedea, pentru prima oară, Bucureștiul. Dar nici nu i s-a dat prea mult de gândit, așa că nu și-a luat bani la ea. Ajunsă la DNA, bătrâna gospodină acuzată de fapte de corupție  s-a contrat cu procurorul, a refuzat să dea declarații, dar s-a trezit apoi singură, fără niciun ban, într-un oraș necunoscut. Dacă bătrâna ar fi făcut atac de cord sau atac cerebral, cine ar fi plătit pentru trauma care ar fi putut să-i provoace moartea? Tanti Maria este acuzată că i-ar fi dat ouă şi găini judecătorului Bogdan Bărbuţă, de la Judecătoria Rădăuţi, arestat preventiv luni seară de Curtea de Apel Bucureşti, pentru fapte de corupţie. Familia victimei practicilor polițienești moștenite de la vechii torționari urmează să facă plângere penală împotriva celor care se fac vinovați de această excursie penibilă, într-o Românie a lui 2014 care pretinde că luptă pentru resuscitarea Justiției.

maria cociorvan

În același timp, fiica lui Bercea Mondialu, Izaura Anghel, pentru care o sumă de 600 de mii de euro este ceva firesc în portofel, într-o zi de joi, s-a deplasat astăzi, cu mașina personală, la sediul DNA, pentru audieri, având tratament preferențial, spre deosebire de tanti Maria de la Rărăuți. Deși Izaura a dat declarații în fața procurorilor, pentru fapte de corupție ceva mai grave decât mituirea judecătorului cu ouă și găini din bătătură.

izauraP1230878

Am putea să înțelegem din acest tratament preferențial că cei care fură mai mult sunt „mai bine văzuți” de procurori și mascații nu sunt necesari decât în cazul amărâților care așteaptă să ouă găina ca să poată da o șpagă, în eventualitatea că li s-ar putea face dreptate? Și, apropo de Justiția aflată în proces de resuscitare forțată, pe pagina de Facebook a Ministerului Justiției, fotografia relevantă, aleasă pentru a justifica activitatea ministerului, reprezintă un mascat în acțiune! Asta spune multe despre felul în care se face justiția în România. Așa cum multe spune și felul în care a fost audiată tanti Maria la DNA, spunându-i-se că trebuie să se declare vinovată, pentru că altfel urmează să fie condamnată.

facebook ministerul justitieiministerul justitiei-foto

Cam așa se proceda și până în decembrie 1989, când existau torționari, dar n-a spus nimeni că sistemul a fost schimbat într-o singură zi, iar din 23 decembrie 1989 au dispărut, ca prin minune, toți anchetatorii din România, fiind înlocuiți cu alții, foarte competenți, care au început să facă anchete fără să folosească metode de intimidare sau chiar tortura, pentru a smulge declarații de la cei învinuiți de diverse fapte.

 

Trecând peste competența anchetatorilor români, care urmează să devină și profileri, în curând, cu ajutorul unor experți aduși tocmai de peste mări și țări, de la FBI, încă de acum doi ani, astăzi s-a mai petrecut ceva absolut neașteptat: ANAF și-a pus întrebări în legătură cu averea clanului Bercea Mondialu. ANAF vrea să afle, astăzi, 26 iunie 2014, la o săptămână după declanșarea scandalului Bercea, de unde provin banii clanului. ANAF este instituția aia care ne blochează nouă conturile, dacă uităm să plătim 10 lei către stat, care ne dă amenzi de două-trei ori mai mari decât salariul mediu brut pe economie, la cea mai mică neregulă din contabilitate, dar n-a sesizat până astăzi că există clanuri care plătesc maneliști să le compună cântece în care ne anunță pe toți că ne pot cumpăra cu banii pe care-i au. Și totuși, ANAF există!

Diana Scarlat

 

Cronica de Gaesti

POVESTEA DRAMATICĂ A BIANCĂI, UN ÎNGERAȘ CARE ARE NEVOIE DE ARIPI CA SĂ ZBOARE! Împreună, putem face o minune!

Dintre toate dramele cu care ne încearcă viața, cele legate de copilași bolnavi sunt cele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *