Asta e chiar culmea! PRESIUNI ŞI AMENINŢĂRI ÎN URMA PROTESTULUI ASISTENTELOR DE LA SPITALUL GĂEŞTI!

P1230848Dr. Elena Olaru

Teroare la Spitalul Găeşti, imediat după încheierea protestului asistentelor. După ce a vorbit cu blândeţe în faţa camerelor de luat vederi, uimind pe toată lumea, directoarea Elena Olaru s-ar fi năpustit asupra celor care au avut curaj să-şi ceară drepturile, dar şi asupra celor nu ar fi informat-o în timp util că se pregăteşte o acţiune în curtea instituţiei. „Ne-a făcut nesimţite. A ţipat la toată lumea. A fost mare scandal”, ne-a povestit o angajată a unităţii spitaliceşti, care ne-a mai dezvăluit faptul că managerului i-ar fi picat rău de tot pe o asistentă de la sala de naşteri, căreia i-ar fi spus să-şi ia bagajele şi să plece acasă. „Biata fată a plâns toată ziua. Ea nici nu a coborât în curte, la protest. A întrebat-o de ce nu i-a spus. Ea i-a răspuns că nu a ştiut. Atunci, a pus-o să-şi ia bagajul şi să plece, ca şi cum ar fi fost pe propria moşie, nu într-o instituţie publică, pe care ea o conduce efemer”. Ca să fie tacâmul complet, aceeaşi celebră directoare ar fi ameninţat, prin tot spitalul, că desfiinţează Secţia ATI şi că va trece la disponibilizări în rândul cadrelor medicale. În realitate, această secţie nu poate fi prinsă în contractul cu Casa de Asigurări, pentru că pacienţii nici nu se internează şi nici nu se externează de aici, petrecând  doar câteva ore sau zile, după operaţii. Poate dna directoare nu a înţeles sau are alte preocupări, însă Secţia ATI  – odată desfiinţată – ar duce la desfiinţarea spitalului. Zvonul iresponsabil s-a dus ca tăvălugul, băgând spaima atât în angajaţii spitalului, cât şi în găeşteni.

P1230797P1230865

Cerem public ITM, dar şi sindicatelor din sănătate să ia atitudine urgent faţă de abuzurile la care sunt supuse asistentele medicale de la Spitalul Orăşenesc Găeşti. Ele au tot dreptul să se exprime liber, într-o ţară liberă, pot să-şi ceară salariile şi sporurile pentru munca prestată şi absolut nimănui nu trebuie  să-i fie permis – indiferent cât de manager e – să jignească, să umilească şi să ameninţe cu pierderea locului de muncă pentru nesupunere comunistă.

Reamintim cititorilor noştri că, în timpul protestului de ieri, o maşină a Primăriei Găeşti, condusă nu de şofer, cu de un nou angajat la Serviciul de Asistenţă Socială, a intrat în incinta unităţii spitaliceşti, probabil pentru a da raportul „stăpânilor” cu ce se petrece. Personalul medical nu este angajat al Primăriei, aşa cum unii şi-ar dori, ci executivul are atribuţii exclusive pe zona de administraţie.

bscap0007soferul de ocazie al Primariei Gaesti

Cronica de Gaesti

SMURD, de urgenţă la Aninoasa! S-A ÎMPUŞCAT CU ARMA DE VÂNĂTOARE!

Momente de panică la Aninoasa, în judeţul Dâmboviţa! Un bărbat în vârstă de 55 de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *