DNA. ANI, FAȚĂ CU RE-ACȚIUNEA

De la Ana lui Manole, la ANI zilelor noastre, o entitate feminină, mai mult sau mai puțin abstractă, trebuie să fie sacrificată de meseriași, pentru binele tuturor… chiar dacă ne referim la cel al tuturor edililor, în cazul ăsta.

 

Cum spunea un mare maestru, scopul scuză mijloacele! Și scopul a fost atins de către aleșii poporului, care s-au gândit să se asigure că vor avea mai aproape electoratul din teritoriu, prin dizolvarea incompatibilității primarilor și președinților de Consilii Județene, care mai au și alte funcții publice. Până la promulgarea legii salvatoare, aleșii așteaptă răspunsul la întrebarea shakespeariană „a fi sau a nu fi” președinte. Dar maeștrii sacrificiilor de diverse doamne, au sacrificat-o, ieri, pe ANI, prin votul din Parlament, care va subția listele edililor ce ar urma să fie anchetați de ea, apoi de DNA.

 

Nu avem o problemă cu dna. Ani, care poate fi o doamnă respectabilă, dar DNA și ANI vor avea mai puțin de lucru, pe termen scurt, mediu și lung, după posibilități, dacă legea pro-aleși-locali se va promulga. Pentru așa ceva, aleșii mai au de așteptat, că poate-poate se întâmplă un miracol și Președintele își dă demisia, ca să-i scutească de viitoarele probleme legate de incompatibilitate.

 

La prima vedere, s-ar putea spune că legea pe care-au votat-o ieri deputații n-ar avea legătură cu cel mai acerb campionat național electoral, aflat în plină desfășurare. Dar tocmai această lege, chiar dacă nu va fi promulgată niciodată, are rolul de a aduce „inimile electoratului” mai aproape de scopul principal. Cum? Exact ca în cazul propunerii legislative pentru grațierea colectivă! Asta, așa, ca să ne amintim că și Justiția e o doamnă…

editorial1editorial2

Păi, ce vor face, în teritoriu, cei peste 1.000 de primari și șefi de Consilii Județene, după ce li s-a dat liber la incompatibilitate, cu o lege care i-ar ajuta să ocupe, în același timp, și funcții în consiliile de administrație ale regiilor și companiilor de stat? Vor fi atât de îndatorați celor care-au votat, încât îi vor ajuta, cu tot ce vor putea. Și chestia asta cu „tot ce vor putea” capătă valențe neașteptate, mai ales la sate, unde găleata electorală, chiar și dacă este goală, aduce întotdeauna ceva!

Diana Scarlat

 

 

Cronica de Gaesti

SMURD, de urgenţă la Aninoasa! S-A ÎMPUŞCAT CU ARMA DE VÂNĂTOARE!

Momente de panică la Aninoasa, în judeţul Dâmboviţa! Un bărbat în vârstă de 55 de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *