in ,

D’ale “inundăţiilor” la “rumâni” cu M.M.

Pamflet

24 iunie 2010. A venit o ploaie cum nu s-a mai vazut. In casa, apa ne ajungea pana la brau asa ca mama ne-a culcat imbracati, ca sa nu se mai scufunde dupa pijamalele care erau pe raftul de jos al dulapului.Tata a venit cu o barca de la carciuma, dar nu ca sa ne salveze ci sa mai ia niste bani , ca ramasese dator carciumarului.

inundatii

24 iunie 2011. A plouat toata noaptea. Batranii satului spun ca asa ceva n-au mai vazut de anul trecut. Din cauza ca nu avem dig, apa ne-a ajuns in casa pana la piept. Bunica fiind mai mica de inaltime si nestiind sa inoate n-a apucat dimineata.Tata a venit de la carciuma cu yahtul carciumarului si a luat porcul sa-l vanda, ca mai avea ceva de achitat pe caiet.

b.2

24 iunie 2012. A plouat in nestire. Batranii isi faceau cruce si ziceau ca doar in Bangladesh mai ploua asa, dar ca aia n-au democratie. Pentru ca tot n-avem dig, apa ne-a ajuns pana la gat. Doar aplecai capul si puteai sa faci gargara, ca de baut era prea murdara.Tata a venit de la carciuma cu un elicopter Smurd, a luat o camasa curata, banii pe care-I avea bunicu’ stransi pentru inmormantare si s-a dus inapoi, ca-l astepta carciumarul cu condicuta.

b3

 

24 iunie 2013. Mai intai a fost grindina. Batranii zic ca era piatra cat oul de armasar.Pe urma a plouat marunt, dar indesat. Din cauza ca oamenii au baut banii stransi pentru dig, apa ne-a ajuns pana la nas.Cand voiam sa respiram, ne ridicam pe varfuri. Spre dimineata, a venit tata de la carciuma cu o hidrobicileta pe care si-a facut-o dintr-o bicicleta si un hidrofor.A mancat ceva pe fuga, ne-a luat alocatiile si a plecat iar.

b4

24 iunie 2014. Ne e cam teama. Asteptam ploaia de maine…

 Mihai Matei

 

Comments

Lasă un răspuns