Profesorul găeştean Marius Mâinea respiră aerul rarefiat al excelenţei internaţionale în matematică! REZULTATE EXCEPŢIONALE, ÎN BULGARIA, PENTRU ECHIPA DE OLIMPICI A ROMÂNIEI!

mainea1mainea2

Profesorul găeştean Marius Mâinea a făcut parte, şi în acest an, din delegaţia care a însoţit echipa de olimpici români la Olimpiada Balcanică de Matematică. Cea de-a 31 ediţie a competiţiei minţilor luminate s-a ţinut la Pleven, în Bulgaria, în perioada 2 – 7 mai. Aşa cum era de aşteptat, ai noştri au obţinut rezultate spectaculoase: două medalii de aur, cu punctaj maxim, 3 medalii de argint şi o medale de bronz. La Olimpiada Balcanică de Matematică au participat echipe formate din câte 6 elevi din Albania, Bulgaria, Cipru, Macedonia, Grecia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia şi Turcia (țări membre) precum şi echipe din Azerbaijan, Bulgaria B, Italia, Kazakhstan, Kirgizstan, Arabia Saudită, Tajikistan, Turkmenistan, Marea Britanie şi Uzbekistan (țări invitate). Iată care sunt elevii români care se întorc victorioşi din Bulgaria: Medalii de aur cu punctaj maxim: Ioan-Laurenţiu Ploscaru de la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” Rămnicu Vâlcea şi Ştefan Spătaru de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti (provenit de la Scoala Generală „Mihai Viteazul” Alexandria); Medalii de argint: Paul Muscă de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti (provenit de la Colegiul Naţional Iaşi), Marius Bocanu de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti (provenit de la Scoala Generală Nr.1 Piteşti) şi Viorel Andrei Bud de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti (provenit de Liceul Teoretic Negreşti-Oaş); Medalie de bronz: Andrei Teodor Andronache de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti (provenit de la Scoala Generală Sineşti, Vâlcea). Transmitem şi noi felicitări acestor copii de excepţie, dar şi profesorului Marius Mâinea, care – iată – participă alături de elita matematicii internaţionale la cele mai importante concursuri!

 mainea3

Cronica de Gaesti

ATENŢIE GĂEŞTENI! 2.000 de lei amendă pentru parcarea pe locurile persoanelor cu handicap

Poliţia Locală Găeşti anunţă că amenda pentru parcarea pe locurile destinate persoanelor cu dizabilităţi a …

2 comments

  1. Felicit echipa de olimpici a Romaniei.
    Mi-ar fi placut ca alaturi de profesorul Marius Mainea sa fi fost si elevi din orasul nostru, elevi instruiti de acesta.

  2. Bravo domn’ Mainea!!! ciudat ii sta cu barba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *