in

ŞOC! Avocatul Despa le dă peste bot autorităţilor locale. Document incendiar în afacerea „Tun imobiliar în centrul Găeştiului”

Cronica de Găeşti a intrat în posesia unei scrisori extraordinare, care demonstrează încă o dată, dacă mai era nevoie, cât de mari sunt interesele în afacerea terenurilor – proprietatea publică a Găeştiului – şi cât de incompetentă este administraţia locală condusă cu stimă şi mândrie de cel mai iubit dintre găeşteni. Scrisoarea este formulată de către cunoscutul avocat dr. Aurel Despa către primarul Dan Iacobuţă  şi consilierii locali, pe care îi anunţă, cu demnitate, că nu-şi poate asuma reprezentarea intereselor comunităţii locale, în condiţiile în care este sfidat. Redăm în integralitate scrisoarea avocatului, recunoscut pentru profesionalismul său, astfel încât şi dumneavoastră să întelegeţi, şi pe baza informaţiilor anterioare publicate de noi (http://cronica-gaestiului.ro/archives/23557  ; http://cronica-gaestiului.ro/archives/23647 ),  cât de palpitante sunt jocurile în cel mai mare tun imobiliar din ultimii 20 de ani. Interesant ar fi de ştiut ce proces mai pierde mâine, 5 martie, Primăria Găeşti.

“Stimaţi domni consilieri,

Cu ceva vreme în urmă, aproximativ 2 săptămâni, prin intermediul doamnei secretar a Primăriei Găeşti, dna Andrei Camelia, am aflat că m-aţi recomandat să reprezint unitatea administrativ-teritorială în două procese, unul pierdut la fond, având ca obiect o acţiune funciară şi altul aflat în faţa Tribunalului Dâmboviţa, cu termen în aprilie 2013. Conştient că profesia de avocat implică studiu, analiză, timp şi persuasiune, am anunţat din vreme conducerea executivă a Primăriei că într-o anume zi voi fi în sediul domniei voastre spre a discuta detaliile, a semna contracte etc. Am înţeles că erau probleme urgente, am discutat din nou cu doamna  secretar, m-a pus în temă cu procesele, cu menţiunea că ambele puteau fi apărate, însă atunci când vorbesc despre apărare, vorbesc despre chintesenţa de drept, nu despre prezenţe fizice, uneori nici alea, în faţa unei instanţe.

Azi, 4 martie 2013, în timp ce mă întorceam de la Curtea de Apel din Braşov, doamna secretar m-a anunţat că un al treilea proces, despre care nici domnia sa n-a ştiut până astăzi, un proces cu o procedură ultra urgentă, se judecă mâine, 5 martie 2013.

Am fost puţin indignat, deşi nu sunt sub contract cu dumneavoastră, pentru că un proces care se judecă mâine are nevoie de  o apărare care trebuia  formulată cu 5 zile înainte de proces, ori eu  nu cunosc nici motivele recursului, căci procesul se găseşte în faza de recurs. Întrucât mă găseam la volan, am rugat-o pe doamna secretar să transmită rugămintea mea adresată domnului primar, unde se pare că era citaţia, să îmi comunice şi mie datele problemei, motivul recursului, etc. Am aşteptat un termen rezonabil şi am fost tratat cu aceeaşi indiferenţă totală. În atare condiţii, am comunicat doamnei secretar, în termeni decenţi, că pertractările noastre în vederea reprezentării intereselor domniei voastre au încetat- pentru că nu sunt obişnuit să fac apărări de circumstanţă, nu sunt obişnuit cu această lipsă totală de colaborare, astfel încât, constatând numai cu regret că această unitate administrativă, în care locuiesc şi eu, nu prea a fost apărată până acum- şi exprimarea este una eufemistică- am onoarea a-mi declina orice fel de intenţie de a conlucra cu dumneavoastră în aceste condiţii. Părerea mea sinceră, pe care trebuia să v-o aduc la cunoştinţă,  este aceea că au fost şi sunt încă interese ca lucrurile să meargă prost din punct de vedere al apărării drepturilor statului la nivel local şi mai sunt convins că mulţi din cei cu care eu trebuia să conlucrez nu au primit cu entuziasm  propunerea de colaborare cu mine. Vă recomand, domnilor, cu tot respectul,  să folosiţi nişte colegi înrolaţi politic, într-o parte sau alta,  în orice caz mult mai comozi decât Aurel Despa. În speranţa că voi fi perfect înţeles, vă doresc numai bine şi vă mulţumesc pentru încrederea pe care mi-aţi acordat-o, regretând faptul că, din expusele motive, nu pot continua.

Al dvs, cu consideraţiune,

Avocat dr. Aurel DESPA

 

DOMNULUI PRIMAR AL UNITĂŢII ADMINISTRATIV- TERITORIALE GĂEŞTI”

Comments

Lasă un răspuns

  1. Scrisoarea distinsului domn avocat ne arata inca o data, daca mai era nevoie, despre felul cum intelege actuala echipa administrativa a orasului Gaesti sa apere interesele urbei. Multe nu sunt de spus pe baza acestui articol. Felicitari, doamna Ionescu pentru increderea pe care o au oamenii in dumneavoastra! 
    Pentru atitudine, pentru coloana vertebrala, pentru punctul de vedere al domniei sale, transmit felicitari distinsului avocat.
    Felicitari, domnule! De oameni ca dumneavoastra e nevoie pentru a reusi sa urnim ” caruta “.