STUDIU DE CAZ! Poliţia Găeşti linge labele politice!

 Că instituţiile statului sunt subordonate politic nu mai e niciun secret pentru nimeni. Ceea ce s-a întâmplat însă în ziua alegerilor, la Găeşti, depăşeşte orice imaginaţie. O poliţie căciulită în faţa primarului Iacobuţă şi a fiului acestuia, preşedinţi de secţii de votare care se gudurau în  prezenţa aceloraşi politicieni, ce mai, o adevărată frăţie politico-instituţională care a depăşit graniţele legale şi ale bunului simţ! La Şcoala nr.6, unde erau organizate trei dintre cele mai mari secţii din oraş, se făcea o presiune nebună pe oameni. În calitate de jurnalist acreditat, am solicitat organelor de ordine, în speţă poliţistului Receanu Narcis, să ia măsurile legale, întrucât legea interzice staţionarea în perimetrul secţiilor a persoanelor neautorizate. La câteva minute, ne-am întors şi am găsit în faţa Şcolii 6 un grup al USL, în frunte cu Iacobuţă şi cu fiul acestuia, schimbând amabilităţi şi râsete cu preşedinta uneia dintre secţii şi cu poliţistul din dotare. Întrucât am oprit ca să filmăm câteva cadre, fiul primarului i-a cerut imperativ poliţistului să ne legitimeze pe noi, pentru că nu avem voie să staţionăm. În loc să împrăştie grupul vesel, aşa cum spune legea, miliţianul s-a executat fără să clipească şi ne-a legitimat pe noi, deşi aveam acreditarea care ne perimtea accesul în fiecare secţie. De menţionat că acea acreditare se arată numai la secţiile de votare, miliţienii neavând niciun atribut în verificarea acestui document! Stăpânul poliţiei, Iacobuţă Dan Eugen, urla din faţa secţiei să fie verificat şi cameramanul, care filma de pe domeniul public! Apoi, a sunat pe 112, să vină întăriri, pentru a mă alunga din oraş, probabil, pentru că spun lucruri adevărate, care nu-i plac! Am fost anchetaţi pentru că aşa a cerut Iacobuţă, cel care are la degetul mic întreaga poliţie din oraş! Strigător la cer! Facem publice imaginile, pentru ca tinerii găeşteni să înţeleagă exact cam ce înseamnă comunismul şi totalitarismul într-o ţară care spera că şi-a câştigat dreptul la liberă exprimare. Noi vom rămâne aceiaşi jurnalişti incomozi, care nu au cum să placă puterii – nici fostei şi nici actualei – întrucât credem în valorile democraţiei şi în cuvântul liber. Solicităm public Inspectoratului Judeţean al Poliţiei şi tuturor organelor abilitate să studieze imaginile şi să analizeze cum poliţia, plătită din bani publici, a ajuns să lingă labele unor politicieni care încălcau legea chiar în faţa unei secţii de votare. Am încercat să obţinem un punct de vedere şi de la comandantul Poliţiei Găeşti, Alexandru Iorga, în legătură cu anchetarea noastră abuzivă, la ordin politic. Ne-a expediat la purtătorul de cuvânt!

 

Mariana IONESCU

YouTube previzualizare imagini

Cronica de Gaesti

CORBII MARI, ACCIDENT RUTIER TERIBIL ÎN ACEASTĂ DIMINEAȚĂ! UN MORT ȘI DOI RĂNIȚI

Din primele date, un bărbat de 47 de ani nu ar fi adaptat viteza la …

8 comments

 1. Da, imaginile nu mai au nevoie de nici un comentariu. Vorbesc singure, sau mai bine zis vorbesc protagonistii.
  Interesant cum se executa militianul in fata sefului. Nu cred ca incalcati vreo lege filmand acolo si nici nu cred ca aveati de gand sa stationati in mijlocul drumului. Prezenta aparatului de filmat si figura ziaristului incomod i-a inflamat. Daca filma un necunoscut, oare ce se intampla cu el?
  Daca era totul legal in ceea ce priveste prezenta primarului alaturi de o presedinta de sectie de votare, cred ca nu ziceau nimic, dar asa…?
  Ancheta politica? Am mai trait astfel de vremuri! Nu mai avem libertate in tara?
  Stiu ca mai aveti si alte imagini. Poate e bine sa le aratati. Nu de alta, dar prea pozeaza in stapanul absolut, iar noi nu ne putem supune.
  Delictul de opinie se pedepseste?
  Dar tipul caruia ii pare rau ca nu aveti voie sa stationati acolo, cine e? 🙂 Ala pare baiat bun, vedeti, el v-ar lasa, ba chiar are si pareri de rau.  Tratati cu el sa va dea mai multe informatii. Poate va spune ce discutau cei din grupul strans ad-hoc la poarta scolii si ce vant il adusese acolo pe edil. Poate va spune ce treburi urgente a facut sa o scoata afara pe blonda. Poate avea oaresce necesitati fiziologice.
  Alo, Politia, am vazut un militian imbracat in hainele politiei! Am crezut ca astfel de personaje au disparut. 

   

 2. Studiu de caz?!
  Gaestenii nu se inghesuie la astfel de studii. Pacat!
  Am ajuns sa retraim timpurile in care chiar si sa spui un banc iti era frica?!
  Gaestenii dorm?!
  O parere pro sau contra,a cazului semnalat, arata ca inca suntem vii. Nu trebuie sa o iubim pe Mariana Ionescu, nici sa fim de acord cu ea, trebuie sa aratam parerea noastra despre atitudinea unuia sau a altuia dintre protagonistii cazului.
  Daca miine esti tu, cititorule, pus intr-o situatie in care zici ca ai dreptate si ti se incalca anumite drepturi?
  Nepasarea noastra te-ar ajuta? 
  OK, harta tarii s-a inrosit prin vointa a 40% din electorat. N-am sa intreb ce au facut ceilalti 60% pentru ca e clar. Au stat nepasatori. Acum 60% din astia 40% vor forma forul legislativ. Nici nu mai conteaza ca 10 dintre ei sunt cercetati penal. E vointa electoratului!
  Jurnalista de la Cronica de Gaesti nu avea de gand sa fure urna de vot, ba din contra se intreba cine o pazeste cat timp presedinta lipseste din sectie. Rolul ei ( al presedintei ) tocmai asta era, sa stea acolo si sa vegheze la buna desfasurare a alegerilor. Pentru asta e platita, iar legea interzice astfel de fapte.
  Sa nu cunoasca primarul LEGEA???
  Ma indoiesc!
  Tocmai prinderea in fapt a incalcarii acestei legi l-a infuriat. Cu Ioneasca n-avea cum s-o dea la pace.
  Deci se poate! La Gaesti se incalca legea tocmai de alesul local!!!
  Gaestenii n-au nici o parere!

 3. ultimile zile au confirmat clar ca in gaesti primarul face legea dupa cum pofteste si mai are si o haita de maidanezi,nevaccinati si nedeparazitati care hantane peste tot, nu zic decat atat, sa dea Domnu, ca Doamna deputat de la Buzau sau Bacau sau pe unde o mai fi fost sa faca in Gaesti macar cat a facut deputatul Vladu, atat si nimic mai mult.

 4. Politia nu este subordonata nici primarului si nici Consiliului Local. Asa ca ar fi trebuit sa fie neutri, dar asta depinde de seful lor. Se pare ca domnul comandant se da bine pe langa cine este la putere. Asa este peste tot.
  Aura………vorbesti de dreptate????!!!!  Candva am „murit” cu legea in mana pentru ca pilele PDL-iste au fost mai tari si la tribunal lucru confirmat apoi de unul din clica lor.

  • Vezi, tocmai despre asta vorbesc eu. Lucruri de acest gen nu trebuie sa se mai intample, dar din pacate ne adancim tot mai mult intr-o astfel de fundatura. Politia e sub papuc politic! Politicul schimba seful politiei! 

   • Aura din pacate politicul se implica peste tot, in toate institutiile statului si tocmai de aceea lucrurile merg cum merg. Intr-o lucrare numita „Posibilităţi de perfecţionare a comunicării între administraţia publică locală şi contribuabili– exemplul Consiliului Judeţean Dâmboviţa  ” chiar am tratat unele probleme legate de amenintarile existente in cadrul institutiilor publice;
    . Analiza ameninţărilor:
    ·                    Imixtiunea politicului în activităţile specifice Consiliului Judeţean, manifestată prin creşterea numărului funcţiilor politice în dauna numărului funcţiilor publice;
    ·                    Existenţa unor prejudecăţi din partea funcţionarilor publici, cum ar fi aceea că „ implicarea contribuabililor în activitatea administraţiilor publice este un fenomen costisitor şi generator de birocraţie”;
    ·                    Gradul îngrijorător de mare al contribuabililor care nu prezintă interes pentru aspectele ce vizează administraţia publică locală;
    ·                    Riscul de a pierde oportunităţi  importante de accesare a fondurilor europene ca urmare a lipsei de calificare a funcţionarilor publici în ceea ce priveşte întocmirea de proiecte eligibile;
    ·                    Aplicabilitatea restrânsă la nivelul Consiliului Judeţean a funcţiilor specifice managementului public, ce poate genera apariţia unor situaţii de gestiune inadecvată a resurselor consiliului;
    ·                    Impunerea, prin intermediul legislaţiei comunitare a unor condiţii suplimentare pentru ocuparea unui post în cadrul sistemului administrativ, care generează dificultăţi în adaptare cauzate de rigiditatea funcţionarilor publici existenţi;
    ·                    Crearea unor dezavantaje de către autorităţile publice locale pentru contribuabili care nu fac parte din comunitatea locală, aflate la limita legii, care se pot constitui în acţiuni discriminatoare.
    Si ar mai fi multe altele…………….

    Uite ca as putea sa le pun la dispozitie lucrarea mea de dizertatie din 2010  :)…….cine stie poate au ceva de invatat  🙂
     

 5. Gheo, uite ca iti raspund iar.Sper sa nu pictisim cititorul site-ului.
  Nu de lucrari de specialitate duce lipsa tara asta!
  Specialisti sunt multi, dar nu au loc de politic. Exista in cadrul Academiei de Studii Economice  facultatea de Management si Administratie publica. Nici nu stii cati gaesteni sunt absolventi ai acesteia de la Bucuresti. Foarte multi! Cati au gasit de munca la ei acasa? Sa nu zic- niciunul, dar cred ca foarte putini. Sunt generatii intregi de liceeni care si-au luat zborul din acest oras si fac impresie buna in alte tari sau in orase mai mari.
  Revin si zic: Nimeni nu e profet in tara lui!
  Lucrarea ta de diploma pare interesanta, dar crezi ca intereseaza pe cineva? Fiecare student are cate o lucrare. Cate sunt luate in seama?
  Si apoi sunt lucrari facute de doctori in domeniu. Avem de unde invata. Mai trebuie sa si vrem.
  Nu vezi ca daca nu esti fata lui tata, amanta, nevasta, stai in pozitie de drepti si astepti sa-ti hotarasca altii soarta? Nu vezi calitatea parlamentarilor nostrii? Vrei sa nominalizez?
  Zic Ponta- plagiator! ( pun aici una din multele definitii a plagiatorului )
  Persoana care copiaza total sau partial ideile, operele cuiva, prezentandu-le drept creatii personale; – a comite un FURT literar, artistic sau stiintific.
  Definitia ii zice furt. Cel care fura e hot. Primul ministru nostru e un hot!?
  Romanii au votat hotii sa-i reprezinte! Toti sunt hoti?
  Pe mine cine ma reprezinta? Eu nu sunt hot!
  Daca dai pe Google si cauti plagiator, vei avea o revelatie, :).
  Astia care au tupeu au ajuns sa ne conduca!
  De George Becali nici nu mai vorbesc. Sa vezi ce legi va face el, pac,pac,pac. 

 6. Da Aura cunosc facultatea de Management si Administratie Publica pentru ca acolo  am terminat eu masterul in 2010……..de……….l-am facut mai la batranete 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *